Nyheter > Iris hjälper alla att träna rätt

Iris hjälper alla att träna rätt

oktober 2, 2018

På Rehab Station Stockholm finns ett toppmodernt gym anpassat för funktionshindrade. Iris Sjönneby, fysioterapeut, tar emot alla med öppna armar.

Jag finns här och ger tips och stöd hur man ska träna, säger hon.

 

I en stor sal med stora fönster på Rehab Station Stockholm i Frösundavik radar ett 40-tal träningsmaskiner upp sig. Solen skiner upp det ljusa golvet och i högtalarna klingar lågmält musik. Träningsredskapen är anpassade för funktionshindrade och varje måndag och onsdag mellan klockan 17.30-19.30 är gymmet öppet för Personskadeförbundet RTP-S medlemmar. Iris Sjönneby, snart färdigutbildad fysioterapeut, möter alla i entrén och hjälper till så träningen blir så effektiv som möjligt.

Det är bara att fråga mig så hjälper jag till. Om någon testar en maskin och får ont så kan jag visa hur man ska göra. Jag svarar på frågor om någon har någon fundering, säger hon.

Iris Sjönneby jobbar som fysioterapeut.
Foto: Jonas Jönsson

Trots att Iris Sjönneby bara har jobbat en månad som fysioterapeut för Personskadeförbundet RTP-S hejar alla besökare glatt på henne.

Fler borde använda sig av detta gym. Det är viktigt att jobba med vissa muskelgrupper så man på ett bättre sätt klarar av vardagen, säger Iris Sjönneby och tillägger:

Det är aldrig för sent att börja med styrketräning.

Att träna på gym har även en social funktion.

Här har alla möjlighet att träffa andra som har liknande besvär. Man kan träffa andra och prata samtidigt som man jobbar med kroppen. Var inte rädd för att ta steget att börja träna, säger Iris Sjönneby.

Dela inlägg

Relaterade inlägg

Nyheter
oktober 3, 2022

Välkomna till en oförglömlig kväll med god mat, sång och glädje!

Återigen bjuder RTP Nordväst in till en kväll med god mat och musik. I år står gruppen GRÅÅ för…
Nyheter
september 29, 2022

Nu kan du få hjälp om det uppstår problem med myndigheter!

Kontakta Funktionsrättsbyrån om du behöver hjälp! Funktionsrättsbyrån ger bland annat stöd i att förstå beslut och dokument från myndigheter….
Nyheter
september 27, 2022

Rånen mot personer med funktionsnedsättning ökar – krav på översyn av det straffrättsliga skyddet

”Rånen mot personer med funktionsnedsättning och äldre verkar fullkomligen ha exploderat de senaste två åren”. Det skriver Åsa Strahlemo,…