Nyheter > Iris hjälper alla att träna rätt

Iris hjälper alla att träna rätt

oktober 2, 2018

På Rehab Station Stockholm finns ett toppmodernt gym anpassat för funktionshindrade. Iris Sjönneby, fysioterapeut, tar emot alla med öppna armar.

Jag finns här och ger tips och stöd hur man ska träna, säger hon.

 

I en stor sal med stora fönster på Rehab Station Stockholm i Frösundavik radar ett 40-tal träningsmaskiner upp sig. Solen skiner upp det ljusa golvet och i högtalarna klingar lågmält musik. Träningsredskapen är anpassade för funktionshindrade och varje måndag och onsdag mellan klockan 17.30-19.30 är gymmet öppet för Personskadeförbundet RTP-S medlemmar. Iris Sjönneby, snart färdigutbildad fysioterapeut, möter alla i entrén och hjälper till så träningen blir så effektiv som möjligt.

Det är bara att fråga mig så hjälper jag till. Om någon testar en maskin och får ont så kan jag visa hur man ska göra. Jag svarar på frågor om någon har någon fundering, säger hon.

Iris Sjönneby jobbar som fysioterapeut.
Foto: Jonas Jönsson

Trots att Iris Sjönneby bara har jobbat en månad som fysioterapeut för Personskadeförbundet RTP-S hejar alla besökare glatt på henne.

Fler borde använda sig av detta gym. Det är viktigt att jobba med vissa muskelgrupper så man på ett bättre sätt klarar av vardagen, säger Iris Sjönneby och tillägger:

Det är aldrig för sent att börja med styrketräning.

Att träna på gym har även en social funktion.

Här har alla möjlighet att träffa andra som har liknande besvär. Man kan träffa andra och prata samtidigt som man jobbar med kroppen. Var inte rädd för att ta steget att börja träna, säger Iris Sjönneby.

Dela inlägg

Relaterade inlägg

Nyheter
september 25, 2023

Passa på och följ med till Vikingarnas Värld på Historiska museet!

Bönder, handelsmän, upptäcktsresande eller helt enkelt rövare och plundrare, vilka var egentligen vikingarna? Vill du ta reda på mer…
Nyheter
september 22, 2023

Regeringens budget analyseras i ett webbinarium

Vad betyder finansminister Elisabeth Svantessons budget för personer med funktionsnedsättningar 2024? Hejaolika anordnade ett webbinarium om budgetpropositionen för 2024….
Nyheter
september 21, 2023

Regeringens budget gynnar inte personer med funktionsnedsättning

Regeringens budgetförslag får kritik. Nicklas Mårtensson, ordförande Funktionsrätt Sverige, anser att det är en budget som inte kommer att…