Nyheter > Iris hjälper alla att träna rätt

Iris hjälper alla att träna rätt

oktober 2, 2018

På Rehab Station Stockholm finns ett toppmodernt gym anpassat för funktionshindrade. Iris Sjönneby, fysioterapeut, tar emot alla med öppna armar.

Jag finns här och ger tips och stöd hur man ska träna, säger hon.

 

I en stor sal med stora fönster på Rehab Station Stockholm i Frösundavik radar ett 40-tal träningsmaskiner upp sig. Solen skiner upp det ljusa golvet och i högtalarna klingar lågmält musik. Träningsredskapen är anpassade för funktionshindrade och varje måndag och onsdag mellan klockan 17.30-19.30 är gymmet öppet för Personskadeförbundet RTP-S medlemmar. Iris Sjönneby, snart färdigutbildad fysioterapeut, möter alla i entrén och hjälper till så träningen blir så effektiv som möjligt.

Det är bara att fråga mig så hjälper jag till. Om någon testar en maskin och får ont så kan jag visa hur man ska göra. Jag svarar på frågor om någon har någon fundering, säger hon.

Iris Sjönneby jobbar som fysioterapeut.
Foto: Jonas Jönsson

Trots att Iris Sjönneby bara har jobbat en månad som fysioterapeut för Personskadeförbundet RTP-S hejar alla besökare glatt på henne.

Fler borde använda sig av detta gym. Det är viktigt att jobba med vissa muskelgrupper så man på ett bättre sätt klarar av vardagen, säger Iris Sjönneby och tillägger:

Det är aldrig för sent att börja med styrketräning.

Att träna på gym har även en social funktion.

Här har alla möjlighet att träffa andra som har liknande besvär. Man kan träffa andra och prata samtidigt som man jobbar med kroppen. Var inte rädd för att ta steget att börja träna, säger Iris Sjönneby.

Dela inlägg

Relaterade inlägg

Nyheter
juli 1, 2024

Hur kan du förbereda dig på bästa sätt inför en krissituation?

Hur ska man agera i en krissituation? Det var något som Utbildningsgruppen på Funktionsrätt Stockholms län diskuterade under ett…
Nyheter
juni 28, 2024

Läs om vilka insatser som genomförts inom ramen för #DelaktighetsBoosten

Länsstyrelserna har åren 2018–2023, i samarbete med MFD (MFD) och Sveriges Kommuner och Regioner (SKR), haft ett uppdrag att…
Nyheter
juni 26, 2024

RH-gruppens påverkansarbete gav resultat

Den 22 april genomförde Trafikregionråd i Region Stockholm Anton Fendert (MP) tillsammans med RH-gruppen ett oannonserat stresstest av SL:s…