Om oss > Samverkansråd
Samverkansråd
Samverkan mellan funktionshindersorganisationer och Regionens verksamheter sker inom respektive förvaltning eller bolag. Förvaltning/bolag företräds av representanter för sina respektive tjänstemannaledningar.
Arbetet i samverkansråd och samverkansgrupper är ett led i distriktets påverkansarbete. I samverkansråd ska tjänstemannaledningen informera och samverka löpande om aktuella frågor i ett så tidigt skede som möjligt under beredningsprocessen.
Samverkansråd inom Regionen finns för Regionstyrelsen, Hälso- och Sjukvårdsnämnden, Trafiknämnden, Kulturnämnden och Locum AB.
I samverkansråd ges funktionshindersorganisationernas representanter bl.a. möjlighet:
- - Att ta initiativ till samverkan i speciella frågor samt att lämna synpunkter under beredningen av ärenden till nämnd, styrelse eller utskott, vilket förutsätter att samverkansrådet i så god tid som möjligt får tillgång till befintligt skriftligt underlag och att kontakt etableras med ansvarig handläggare.
- - Att ge synpunkter på remisser och att avge yttrande som bifogas beslutsunderlaget.
- - Att delta i utredningar och arbetsgrupper i frågor som berör medlemmarna.
- - Att delta i planering och inriktning av uppföljnings- och utvärderingsprojekt samt att få information om resultatet.
Stockholms läns distrikt i Personskadeförbundet RTP (RTP-S) är medlem i Funktionsrätt i Stockholms län. Det är Funktionsrätt i Stockholms län som utser ledamöter till de olika samverkansråden. Varje råd har 5 ordinarie ledamöter utsedda av HSO. För HSOs räkning sitter följande personer från RTP-S i samverkansråd/resursgrupper:
- - Trafikförvaltningen: Anders Lissegårdh, Birgitta Flognfeldt
- - Resursgrupp Färdtjänsten: Birgitta Flognfeldt
- - Resursgrupp Tillgänglighet: Anders Lissegårdh
- - Resursgrupp FUT: Anders Lissegårdh
- - Kulturförvaltningen: Anders Lissegårdh
- - Södersjukhusets samverkansråd
Relaterade länkar
Stockholms läns distrikt i Personskadeförbundet RTP (RTP-S) samarbetar med Stockholms läns fem andra rörelsehinderorganisationer i påverkansfrågor.
Polioepidemin blev startskottet för grundandet av Riksföreningen för Barnförlamade. Sedan 2009 har vi gått under namnet Personskadeförbundet.
Funktionshindersrörelsen i samverkan är ett partipolitiskt och religiöst obundet samarbetsorgan för länstäckande funktionshinderföreningar i Stockholms län.