Nyheter > Dansa bort smärtan till musik

Dansa bort smärtan till musik

augusti 24, 2018

Nu kan alla med långvarig smärta få möjlighet att med anpassade rörelser träna dans med rörelse, rytm och röst. Det är Balettakademien som står bakom initiativet.

För de som har långvarig smärta med onda muskler, onda leder och stelhet kan steget att börja träna vara stort. Rädslan för att träningen ska förvärra smärtan får många att tveka. Men nu öppnar Balettakademien sina dörrar och de vänder sig speciellt till de grupper som har långvarig smärta. Och med dansrörelser, som är anpassade för de med långvarig smärta, hoppas de att många ska våga anmäla sig.
Två koreografer kommer att ha hand om alla som är intresserade. Även anhöriga, assistenter och ledsagare är välkomna. ”Tillsammans bygger vi styrka och balans, fokuserar i ett lugnt tempo och koncentrerar oss på att koordinera rörelser med musik. Vi använder också rösten som ett instrument för att stärka luftvägarna. Med dansträningen kommer både glädje och gemenskap!” står det i ett pressmeddelande.

Med kunskapen om hur man kombinerar kropp, känslor och tankar är dansen ”användbar som hjälp för personer med långvarig smärta”.

Dansarna har tidigare haft dansprojekt för integration och på äldreboende. De har även under flera år dansat med personer med Parkinsons sjukdom. Koreograferna betonar att dansen gör att man glömmer bort att man har en sjukdom ”jag är inte min smärta, jag är dansare”.

Anmälan sker till asa.n.astrom@folkuniversitetet.se
För mer information kontakta Åsa Elowson mobil: 0736939011
Dansträffarna sker sju gånger mellan 2 september-14 oktober på Balettakademien på Birger Jarlsgatan 70. (De två första gångerna, den 2 och 9 september, är gratis).

Dela inlägg

Relaterade inlägg

Nyheter
februari 1, 2023

Boccia för paraidrottare visas i SVT play

Boccia är en av de allra största paraidrotterna i Sverige. I början av februari avgörs SM-veckan vinter och då…
Nyheter
januari 31, 2023

Att sitta rätt minskar risken för trycksår

Rätt sittdyna, rätt storlek på rullstol, fördela trycket, sitt korrekt. Det finns många tips för att minska risken för…
Nyheter
januari 30, 2023

Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm visade sina nya lokaler

I fredags visade Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm upp sina nya lokaler för sina samarbetspartners. Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm bedriver högspecialiserad rehabilitering…