Nyheter > Dansa bort smärtan till musik

Dansa bort smärtan till musik

augusti 24, 2018

Nu kan alla med långvarig smärta få möjlighet att med anpassade rörelser träna dans med rörelse, rytm och röst. Det är Balettakademien som står bakom initiativet.

För de som har långvarig smärta med onda muskler, onda leder och stelhet kan steget att börja träna vara stort. Rädslan för att träningen ska förvärra smärtan får många att tveka. Men nu öppnar Balettakademien sina dörrar och de vänder sig speciellt till de grupper som har långvarig smärta. Och med dansrörelser, som är anpassade för de med långvarig smärta, hoppas de att många ska våga anmäla sig.
Två koreografer kommer att ha hand om alla som är intresserade. Även anhöriga, assistenter och ledsagare är välkomna. ”Tillsammans bygger vi styrka och balans, fokuserar i ett lugnt tempo och koncentrerar oss på att koordinera rörelser med musik. Vi använder också rösten som ett instrument för att stärka luftvägarna. Med dansträningen kommer både glädje och gemenskap!” står det i ett pressmeddelande.

Med kunskapen om hur man kombinerar kropp, känslor och tankar är dansen ”användbar som hjälp för personer med långvarig smärta”.

Dansarna har tidigare haft dansprojekt för integration och på äldreboende. De har även under flera år dansat med personer med Parkinsons sjukdom. Koreograferna betonar att dansen gör att man glömmer bort att man har en sjukdom ”jag är inte min smärta, jag är dansare”.

Anmälan sker till asa.n.astrom@folkuniversitetet.se
För mer information kontakta Åsa Elowson mobil: 0736939011
Dansträffarna sker sju gånger mellan 2 september-14 oktober på Balettakademien på Birger Jarlsgatan 70. (De två första gångerna, den 2 och 9 september, är gratis).

Dela inlägg

Relaterade inlägg

Nyheter
oktober 3, 2022

Välkomna till en oförglömlig kväll med god mat, sång och glädje!

Återigen bjuder RTP Nordväst in till en kväll med god mat och musik. I år står gruppen GRÅÅ för…
Nyheter
september 29, 2022

Nu kan du få hjälp om det uppstår problem med myndigheter!

Kontakta Funktionsrättsbyrån om du behöver hjälp! Funktionsrättsbyrån ger bland annat stöd i att förstå beslut och dokument från myndigheter….
Nyheter
september 27, 2022

Rånen mot personer med funktionsnedsättning ökar – krav på översyn av det straffrättsliga skyddet

”Rånen mot personer med funktionsnedsättning och äldre verkar fullkomligen ha exploderat de senaste två åren”. Det skriver Åsa Strahlemo,…