Nyheter > Vinterviken – en vacker och anpassad plats

Vinterviken – en vacker och anpassad plats

maj 20, 2021

I Vinterviken, Gröndal, ligger Alfred Nobels gamla dynamitfabrik byggd 1891 vackert belägen i en dalgång endast få minuter från Stockholm city. Idag finns där en vacker trädgård med ett kafé och en restaurang. Här kan man gå, cykla eller på ett anpassat sätt ta sig fram.
Marcus Aujalay och Erika Michael driver kaféet. De har även en festvåning i den fantastiska fabriksbyggnaden. Där arrangerar de även olika konstutställningar under maj-september. I början av denna vecka besökte en grupp från Personskadeförbundet RTP-S Vinterviken.
”Vi var några RTP-are som checkade in läget om hur tillgängligheten var och det fanns inget att klaga på. Vi passade också på att fika och vi njöt av kaféet goda smörgåsar” säger Yvonne Andersson från RTPs som arrangerade utflykten.

En grupp från Personskadeförbundet RTP-S besökte Vinterviken.
Foto: Privat
Vinterviken ligger inbäddad i grönska.
Foto: Privat

 

Dela inlägg

Relaterade inlägg

Nyheter
september 23, 2022

RTP-S delar ut sadelskydd och reflexer på Personskadedagen

Idag fredag är det Personskadedagen. På Personskadedagen uppmärksammar Personskadeförbundet RTP varje år viktiga skadeförebyggande frågor och vänder sig till…
Nyheter
september 23, 2022

Svårt att uppnå majoritetsstyre i Stockholm

Det ser ut att bli svårt att nå ett majoritetsstyre i Region Stockholm. Kristdemokraterna tackar nej till att styra…
Nyheter
september 22, 2022

Girlsonwheels och Helle Andersson ska vara med i Sveriges radio P1

Girlsonwheels är en kvintett unga tjejer som är rullstolsanvändare. Gruppen har som syfte att motivera och inspirera andra som…