Nyheter > Vinterviken – en vacker och anpassad plats

Vinterviken – en vacker och anpassad plats

maj 20, 2021

I Vinterviken, Gröndal, ligger Alfred Nobels gamla dynamitfabrik byggd 1891 vackert belägen i en dalgång endast få minuter från Stockholm city. Idag finns där en vacker trädgård med ett kafé och en restaurang. Här kan man gå, cykla eller på ett anpassat sätt ta sig fram.
Marcus Aujalay och Erika Michael driver kaféet. De har även en festvåning i den fantastiska fabriksbyggnaden. Där arrangerar de även olika konstutställningar under maj-september. I början av denna vecka besökte en grupp från Personskadeförbundet RTP-S Vinterviken.
”Vi var några RTP-are som checkade in läget om hur tillgängligheten var och det fanns inget att klaga på. Vi passade också på att fika och vi njöt av kaféet goda smörgåsar” säger Yvonne Andersson från RTPs som arrangerade utflykten.

En grupp från Personskadeförbundet RTP-S besökte Vinterviken.
Foto: Privat
Vinterviken ligger inbäddad i grönska.
Foto: Privat

 

Dela inlägg

Relaterade inlägg

Nyheter
september 25, 2023

Passa på och följ med till Vikingarnas Värld på Historiska museet!

Bönder, handelsmän, upptäcktsresande eller helt enkelt rövare och plundrare, vilka var egentligen vikingarna? Vill du ta reda på mer…
Nyheter
september 22, 2023

Regeringens budget analyseras i ett webbinarium

Vad betyder finansminister Elisabeth Svantessons budget för personer med funktionsnedsättningar 2024? Hejaolika anordnade ett webbinarium om budgetpropositionen för 2024….
Nyheter
september 21, 2023

Regeringens budget gynnar inte personer med funktionsnedsättning

Regeringens budgetförslag får kritik. Nicklas Mårtensson, ordförande Funktionsrätt Sverige, anser att det är en budget som inte kommer att…