Nyheter > Vinterviken – en vacker och anpassad plats

Vinterviken – en vacker och anpassad plats

maj 20, 2021

I Vinterviken, Gröndal, ligger Alfred Nobels gamla dynamitfabrik byggd 1891 vackert belägen i en dalgång endast få minuter från Stockholm city. Idag finns där en vacker trädgård med ett kafé och en restaurang. Här kan man gå, cykla eller på ett anpassat sätt ta sig fram.
Marcus Aujalay och Erika Michael driver kaféet. De har även en festvåning i den fantastiska fabriksbyggnaden. Där arrangerar de även olika konstutställningar under maj-september. I början av denna vecka besökte en grupp från Personskadeförbundet RTP-S Vinterviken.
”Vi var några RTP-are som checkade in läget om hur tillgängligheten var och det fanns inget att klaga på. Vi passade också på att fika och vi njöt av kaféet goda smörgåsar” säger Yvonne Andersson från RTPs som arrangerade utflykten.

En grupp från Personskadeförbundet RTP-S besökte Vinterviken.
Foto: Privat
Vinterviken ligger inbäddad i grönska.
Foto: Privat

 

Dela inlägg

Relaterade inlägg

Nyheter
februari 26, 2024

RTP satsar på att utbilda nya förebildscoacher

Personskadeförbundet RTP ska under våren 2024 utbilda nya förebildscoacher. Denna gång ska den nya gruppen förebildscoacher ha egen erfarenhet…
Nyheter
februari 23, 2024

Bli en användarexpert och lär dig att göra webbplatser tillgängliga för fler

Passa på att anmäla dig till en kurs som handlar om att lära dig mer om webbtillgänglighet. Om du…
Nyheter
februari 22, 2024

Har myndigheterna någon kunskap om skyddsrummens tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning?

Forskare och DHR varnar för otillgängliga skyddsrum. Men politiker och myndigheter tiger om brister i krisberedskap och skyddsrum för…