Foto: Pexels.com
Nyheter > Universell utformning krävs för ett tillgängligt samhälle

Universell utformning krävs för ett tillgängligt samhälle

maj 14, 2024

Funktionsrätt Stockholms län anordnade nyligen ett digitalt lunchseminarium med temat ”Hur kan universell utformning bidra till digital inkludering?” Tor Gustafsson, kommunikatör och intressepolitisk utredare på Funktionsrätt Sverige, var inbjuden och höll ett föredrag och han påpekade att många idag står utanför det digitala samhället i Sverige. Tor Gustafsson framhöll tre punkter för att det ska bli ett bättre digitalt samhälle: Flexibla och likvärdiga lösningar, utgå från användare med störst behov och ta med användare i design- utvecklingsprocessen.
Universell utformning är en viktig utgångspunkt för att skapa ett samhälle som är tillgängligt och som bidrar till att personer med funktionsnedsättning blir delaktiga. Men det finns brister.
– I nuläget är det lång väg kvar för många aktörer. Det är få som lever upp till kraven. Det krävs en kulturförändring i företagen, säger Tor Gustafsson.
Nästa lunchseminarium äger rum den 8 oktober.

Dela inlägg

Relaterade inlägg

Nyheter
maj 21, 2024

Smärtläkaren Annika Hässler föreläser om olika smärttillstånd

RTP Södertälje lokalförening har bjudit in smärtläkaren Annika Hässler till en föreläsning om olika smärtor. Datum och tid: Onsdagen…
Nyheter
maj 20, 2024

Åse Johansson-Kristiansen är ny ordförande

Åse Johansson-Kristiansen. Så heter Funktionsrätt Stockholms läns nya ordförande. Åse Johansson-Kristiansen kommer från FUB Stockholms län, men nu kommer…
Nyheter
maj 17, 2024

Är du förberedd för en kris?

Hur beredd är du och din förening vid till exempel ett längre strömavbrott? Hur tar samhället ansvar för personer…