Nyheter > Tre trotjänare slutar på kansliet

Tre trotjänare slutar på kansliet

december 30, 2021

I sammanlagt 74 år har Joanna Bachorz, Eva Ruiz och Yvonne Andersson arbetat på Personskadeförbundet RTP-S kansli. Vid årsskiftet går alla tre i pension.

Det råder en något dämpad stämning på RTP-S kansli. Anledningen är att Joanna Bachorz, kanslichef, Eva Ruiz, administratör och Yvonne Andersson, medlemsansvarig inom StorStockholms lokalförening går i pension. De tre trotjänarna har jobbat länge på kansliet. Joanna Bachorz har jobbat 32 år, Eva Ruiz 21 år och Yvonne Andersson 21 år. Trion har sammanlagt arbetat 74 år i RTP-S tjänst.
– Jag kommer att sakna alla arbetskamrater. Och jag kommer att sakna alla medlemmar. Jag har gjort så många aktiviteter under årens lopp och det har varit kul att få fin respons från våra medlemmar. Det kommer alltid vara ett starkt minne, säger Yvonne Andersson och får medhåll av Eva Ruiz:
– Det har varit en bra arbetsplats. Jag har trivts bra. Har det uppstått någon schism så har vi löst det utan problem. Jag kommer också sakna alla skratt och tårar med mina arbetskamrater.
Alla tre kommande pensionärer talar varmt om sin arbetsplats.
– Jag anställdes 1989 och då fanns våra lokaler, som vi delade med Reumatikerdistriktet och RBU, på Fleminggatan 66. I ett av rummen hade vi Handikappradio med flera anställda operatörer som hjälpte medlemmarna att via radioapparater komma i kontakt med sjukvården, myndigheter eller butiker där de skulle handla mat. På den tiden fanns inte mobiltelefoner och det är svårt att föreställa sig det, säger Joanna.
– Under mina år på kansliet har jag träffat många personer som inte längre f inns men som jag aldrig kommer att glömma. Jag har fått mycket inspiration och värme från våra medlemmar, tillägger Joanna.
Det har varit en berikande tid på RTP-S.
– Tänk så många medlemmar man har träffat och tänk så mycket man har fått lära sig. Det har varit en fin tid, säger Yvonne Andersson.
För att fylla tomrummet anställer Personskadeförbundet RTP-S nya medarbetare. Karin Johnson blir ny kanslichef och Cecilia Paulsson blir ny handläggare.

Jonas Jönsson

RTP-S medarbetare Joanna Bachorz, Yvonne Andersson och Eva Ruiz tackar för sig och går i pension sista december i år.
Foto: Jonas Jönsson
Dela inlägg

Relaterade inlägg

Nyheter
oktober 3, 2022

Välkomna till en oförglömlig kväll med god mat, sång och glädje!

Återigen bjuder RTP Nordväst in till en kväll med god mat och musik. I år står gruppen GRÅÅ för…
Nyheter
september 29, 2022

Nu kan du få hjälp om det uppstår problem med myndigheter!

Kontakta Funktionsrättsbyrån om du behöver hjälp! Funktionsrättsbyrån ger bland annat stöd i att förstå beslut och dokument från myndigheter….
Nyheter
september 27, 2022

Rånen mot personer med funktionsnedsättning ökar – krav på översyn av det straffrättsliga skyddet

”Rånen mot personer med funktionsnedsättning och äldre verkar fullkomligen ha exploderat de senaste två åren”. Det skriver Åsa Strahlemo,…