Nyheter > Skriv under och gör din röst hörd

Skriv under och gör din röst hörd

september 24, 2018

Inför valet 2018 gjorde Förbundet Unga Rörelsehindrade en partiundersökning där det blev blandade besked kring vilka och hur starka ambitioner partierna har för de olika funktionshinderpolitiska frågorna. Valet är över och skrivande stund är det mycket osäkert vilken regering som ska styra landet under de kommande fyra åren.

Därför har Förbundet Unga Rörelsehindrade skapat en namninsamling där de tillsammans kräver att politikerna i kommande regering och riksdag tar funktionshinderpolitiken på allvar. När en ny regering väl är på plats kommer de att lämna in namninsamlingen till de ministrar som då ha ansvar för tillgänglighet, funktionshinderfrågor och LSS, socialförsäkringen, arbetsmarknad och bostäder.

”Ju fler personer som skriver under, desto större press sätter vi på politikerna”.

Förbundet Unga Rörelsehindrade vill sätta press på politikerna.
Foto: Pixabay

Klicka här för att skriva under:

https://www.mittskifte.org/petitions/stark-funktionshinderpolitiken-for-unga

 

Dela inlägg

Relaterade inlägg

Nyheter
september 25, 2023

Passa på och följ med till Vikingarnas Värld på Historiska museet!

Bönder, handelsmän, upptäcktsresande eller helt enkelt rövare och plundrare, vilka var egentligen vikingarna? Vill du ta reda på mer…
Nyheter
september 22, 2023

Regeringens budget analyseras i ett webbinarium

Vad betyder finansminister Elisabeth Svantessons budget för personer med funktionsnedsättningar 2024? Hejaolika anordnade ett webbinarium om budgetpropositionen för 2024….
Nyheter
september 21, 2023

Regeringens budget gynnar inte personer med funktionsnedsättning

Regeringens budgetförslag får kritik. Nicklas Mårtensson, ordförande Funktionsrätt Sverige, anser att det är en budget som inte kommer att…