Foto: Pexels.com
Nyheter > Skriv på namninsamlingen: Gör Funktionsrättskonventionen till lag!

Skriv på namninsamlingen: Gör Funktionsrättskonventionen till lag!

juni 14, 2023

Funktionsrätt Sverige har tillsammans med en lång rad stora organisationer ställt oss bakom Unga Reumatikers namninsamling ”Gör funktionsrättskonventionen till lag!”. Funktionsrätt Sverige skriver: ”Det är hög tid att Sveriges regering och riksdag prioriterar arbetet med att säkerställa Funktionsrättskonventionens rättigheter i lagstiftning. Redan 2014 rekommenderade FN den svenska staten att inkorporera konventionen. Det måste ske på rätt sätt, så att rättigheterna kan ge verklig effekt. Funktionsrätt Sverige vill därför att en statlig utredning kartlägger och analyserar hur svensk rätt lever upp till konventionen. Här måste funktionsrättsrörelsen vara involverade från början till slut!”
Målsättningen är att samla in 10 000 namn. Funktionsrätt Sverige vädjar till alla organisationer att sprida namninsamlingen till respektive medlemmar. För att skriva på namninsamlingen klicka på denna länk.

Dela inlägg

Relaterade inlägg

Nyheter
september 25, 2023

Passa på och följ med till Vikingarnas Värld på Historiska museet!

Bönder, handelsmän, upptäcktsresande eller helt enkelt rövare och plundrare, vilka var egentligen vikingarna? Vill du ta reda på mer…
Nyheter
september 22, 2023

Regeringens budget analyseras i ett webbinarium

Vad betyder finansminister Elisabeth Svantessons budget för personer med funktionsnedsättningar 2024? Hejaolika anordnade ett webbinarium om budgetpropositionen för 2024….
Nyheter
september 21, 2023

Regeringens budget gynnar inte personer med funktionsnedsättning

Regeringens budgetförslag får kritik. Nicklas Mårtensson, ordförande Funktionsrätt Sverige, anser att det är en budget som inte kommer att…