Foto: Wikipedia commons. Gunnes gård.
Nyheter > RTP-S sommartips: Besök vikingagården Gunnes gård i Upplands Väsby

RTP-S sommartips: Besök vikingagården Gunnes gård i Upplands Väsby

juni 26, 2023

Vikingagården Gunnes gård är ett friluftsmuseum Upplands Väsby. Museet är en rekonstruktion av hur en bondgård från början av 1000-talet såg ut. Gården ligger vackert i ett fornlämningsrikt område och där djur ibland betar på gravkullarna. Gården är väl värd ett besök.
Gunnes gård strävar efter att vara tillgängligt för så många som möjligt. För de som sitter i rullstol så är gången in till den inre gården grusad och anpassad för rullstol. På den inre gården är det gräsmark med uppstickande stenar och där är tillgängligheten begränsad.
Det finns en rullstolsanpassad toalett på området. Öppettider juni–augusti: Tisdagar och söndagar: 10.00–16.00. Gunnes gård har ingen servering. Ta gärna med egen mat och dryck när du besöker gården. Gunnes gårds hemsida.
Hitta till Gunnes gård: Ta av från E4 vid Upplands Väsby trafikplats, avfart 176. Åk sedan Mälarvägen, Ekebovägen och Ryttargatan. Parkering finns i slutet av Ryttargatan. Från parkeringen är det en kort promenad till gården.

Dela inlägg

Relaterade inlägg

Nyheter
april 16, 2024

Missa inte att lyssna på äventyrarna Anders Andrae och Linus Palmqvist

Passa på att ta del av äventyrarna Anders Andrae och Linus Palmqvists erfarenheter av att vandra S:t Olavsleden med…
Nyheter
april 16, 2024

Delta i ett webbinarium om hur partier vill driva funktionsrättsfrågor i Europa

Passa på att delta i ett webbinarium inför EU-valet. Hur vill partierna driva funktionsrättsfrågor i Europa? Anmälan görs på…
Nyheter
april 15, 2024

Region Stockholm fortsätter arbetet med omställningen till en god och nära vård

Under en nätverksträff berättade Gabriele Radler Liljeberg och Yvonne Lettermark från Hälso- och sjukvårdsförvaltningen om Region Stockholms arbete med…