Foto: Wikipedia commons. Gunnes gård.
Nyheter > RTP-S sommartips: Besök vikingagården Gunnes gård i Upplands Väsby

RTP-S sommartips: Besök vikingagården Gunnes gård i Upplands Väsby

juni 26, 2023

Vikingagården Gunnes gård är ett friluftsmuseum Upplands Väsby. Museet är en rekonstruktion av hur en bondgård från början av 1000-talet såg ut. Gården ligger vackert i ett fornlämningsrikt område och där djur ibland betar på gravkullarna. Gården är väl värd ett besök.
Gunnes gård strävar efter att vara tillgängligt för så många som möjligt. För de som sitter i rullstol så är gången in till den inre gården grusad och anpassad för rullstol. På den inre gården är det gräsmark med uppstickande stenar och där är tillgängligheten begränsad.
Det finns en rullstolsanpassad toalett på området. Öppettider juni–augusti: Tisdagar och söndagar: 10.00–16.00. Gunnes gård har ingen servering. Ta gärna med egen mat och dryck när du besöker gården. Gunnes gårds hemsida.
Hitta till Gunnes gård: Ta av från E4 vid Upplands Väsby trafikplats, avfart 176. Åk sedan Mälarvägen, Ekebovägen och Ryttargatan. Parkering finns i slutet av Ryttargatan. Från parkeringen är det en kort promenad till gården.

Dela inlägg

Relaterade inlägg

Nyheter
september 25, 2023

Passa på och följ med till Vikingarnas Värld på Historiska museet!

Bönder, handelsmän, upptäcktsresande eller helt enkelt rövare och plundrare, vilka var egentligen vikingarna? Vill du ta reda på mer…
Nyheter
september 22, 2023

Regeringens budget analyseras i ett webbinarium

Vad betyder finansminister Elisabeth Svantessons budget för personer med funktionsnedsättningar 2024? Hejaolika anordnade ett webbinarium om budgetpropositionen för 2024….
Nyheter
september 21, 2023

Regeringens budget gynnar inte personer med funktionsnedsättning

Regeringens budgetförslag får kritik. Nicklas Mårtensson, ordförande Funktionsrätt Sverige, anser att det är en budget som inte kommer att…