Nyheter > Osäkert vem som vinner landstingsvalet

Osäkert vem som vinner landstingsvalet

september 6, 2018

Turerna kring det nya och stora bygget Nya Karolinska kan bli avgörande när väljarna går till val på söndag. Enligt en undersökning i somras är utgången oviss.

Valet närmar sig med stormsteg. På söndag är det val till riksdag, kommun och landsting. Många väljare är in i det sista tveksamma på vad de ska rösta på. Det gäller även landstingsvalet i Stockholm.
Enligt en Novusundersökning som SVT Nyheter Stockholm publicerade i somras visade att var sjunde person i Stockholms län sa att de antingen har övervägt eller troligen kommer att byta parti på grund av Nya Karolinska.

Nya Karolinska.
Foto: Holger Ellgaard, Wikimedia Commons


Stridsfrågan handlar om turerna kring Nya Karolinska i Solna. Det stora projektet Nya Karolinska har fått kritik för att det bara fanns ett anbud i upphandlingen om vem som skulle få bygga sjukhuset. Kritiken har även handlat om att huset är felbyggt och att pengarna har rullat snabbt så att bygget har blivit svindyrt.
Och all kritik som har varit kring sjukhuset kan komma att spela en avgörande roll i landstingsvalet på söndag.
Erika Ullberg (S), oppositionslandstingsråd, säger i Dagens Medicin att hon tror att det blir ett jämnt val.
– Det är ovisst. Men när jag är ute märker jag att det finns ett starkt förändringstryck i Stockholms läns landsting. Många tar spontant upp Nya Karolinska. Det är en mycket större fråga än folk tror.
Valet sker på söndag den 9 september.

 

Dela inlägg

Relaterade inlägg

Nyheter
oktober 3, 2022

Välkomna till en oförglömlig kväll med god mat, sång och glädje!

Återigen bjuder RTP Nordväst in till en kväll med god mat och musik. I år står gruppen GRÅÅ för…
Nyheter
september 29, 2022

Nu kan du få hjälp om det uppstår problem med myndigheter!

Kontakta Funktionsrättsbyrån om du behöver hjälp! Funktionsrättsbyrån ger bland annat stöd i att förstå beslut och dokument från myndigheter….
Nyheter
september 27, 2022

Rånen mot personer med funktionsnedsättning ökar – krav på översyn av det straffrättsliga skyddet

”Rånen mot personer med funktionsnedsättning och äldre verkar fullkomligen ha exploderat de senaste två åren”. Det skriver Åsa Strahlemo,…