Nyheter > Nominera till Göran Lagervalls stipendium 2020!

Nominera till Göran Lagervalls stipendium 2020!

april 20, 2020

Känner du någon som har gjort skillnad och bidragit till ett mer sammanhållet Stockholm genom sitt sociala arbete med personer som befinner sig i social utsatthet? Nominera till Göran Lagervalls stipendium senast den 8 maj.
Göran Lagervalls stipendium finns för att uppmärksamma de individer som genom sitt kontinuerliga engagemang, arbete eller verksamhet hjälper personer i social utsatthet. Personer som inspirerar oss alla till att bli aktiva medmänniskor och tillsammans skapa ett Stockholm för alla. Prissumman är 50 000 kr.

Göran Lagervall var son till en välbärgad byggmästare på Kungsholmen. Han levde mellan 1923-1987 och var den enda arvingen till flera fastigheter.
Han levde ett enkelt liv, var försiktig i kontakt med omvärlden och försiktig med pengar. På Kungsholmen där han bodde betraktades han som ett original och han umgicks med dåtidens sk gubbar. Han var mycket konst- och musikintresserad och vid sin död var hans önskan att hans kvarlåtenskap skulle gå till konstnärlig, musikalisk och social verksamhet.
I styrelsen sitter representanter för Konstakademin, musikaliska akademin och socialtjänsten i Stockholm. Var och en delar ut ett årligt stipendium på 50.000 kr och för socialtjänstens del till någon som på ett förtjänstfullt sätt varit verksam i socialt arbete riktat till utsatta och sårbara grupper. Stipendiaten kan vara verksam i offentlig verksamhet eller en ideell organisation som bedriver socialt arbete.
Vem kan jag nominera?
Du kan nominera en eller flera personer som genom sitt engagemang, arbete eller verksamhet har stött personer som befinner sig i social utsatthet i Stockholm.
Utdelning av stipendium?
Göran Lagervalls stipendium delas ut den 16 juni klockan 16.00. Inbjudan till utdelningen publiceras vid senare tillfälle.
Klicka här för att nominera din kandidat:
Välkommen att nominera din kandidat senast den 8 maj
Kontakt
Har du frågor är du välkommen att kontakta: therese.charalambidis@stockholm.se

Dela inlägg

Relaterade inlägg

Nyheter
september 23, 2022

Svårt att uppnå majoritetsstyre i Stockholm

Det ser ut att bli svårt att nå ett majoritetsstyre i Region Stockholm. Kristdemokraterna tackar nej till att styra…
Nyheter
september 22, 2022

Girlsonwheels och Helle Andersson ska vara med i Sveriges radio P1

Girlsonwheels är en kvintett unga tjejer som är rullstolsanvändare. Gruppen har som syfte att motivera och inspirera andra som…
Nyheter
september 22, 2022

Björn Bildsten berättar om rehabilitering på Mälargården

Boka in denna föreläsning i kalendern! Björn Bildsten, verksamhetschef på Mälargården, föreläser om Mälargårdens rehabilitering. En rehabilitering som kan…