Nyheter > Nominera till Göran Lagervalls stipendium 2020!

Nominera till Göran Lagervalls stipendium 2020!

april 20, 2020

Känner du någon som har gjort skillnad och bidragit till ett mer sammanhållet Stockholm genom sitt sociala arbete med personer som befinner sig i social utsatthet? Nominera till Göran Lagervalls stipendium senast den 8 maj.
Göran Lagervalls stipendium finns för att uppmärksamma de individer som genom sitt kontinuerliga engagemang, arbete eller verksamhet hjälper personer i social utsatthet. Personer som inspirerar oss alla till att bli aktiva medmänniskor och tillsammans skapa ett Stockholm för alla. Prissumman är 50 000 kr.

Göran Lagervall var son till en välbärgad byggmästare på Kungsholmen. Han levde mellan 1923-1987 och var den enda arvingen till flera fastigheter.
Han levde ett enkelt liv, var försiktig i kontakt med omvärlden och försiktig med pengar. På Kungsholmen där han bodde betraktades han som ett original och han umgicks med dåtidens sk gubbar. Han var mycket konst- och musikintresserad och vid sin död var hans önskan att hans kvarlåtenskap skulle gå till konstnärlig, musikalisk och social verksamhet.
I styrelsen sitter representanter för Konstakademin, musikaliska akademin och socialtjänsten i Stockholm. Var och en delar ut ett årligt stipendium på 50.000 kr och för socialtjänstens del till någon som på ett förtjänstfullt sätt varit verksam i socialt arbete riktat till utsatta och sårbara grupper. Stipendiaten kan vara verksam i offentlig verksamhet eller en ideell organisation som bedriver socialt arbete.
Vem kan jag nominera?
Du kan nominera en eller flera personer som genom sitt engagemang, arbete eller verksamhet har stött personer som befinner sig i social utsatthet i Stockholm.
Utdelning av stipendium?
Göran Lagervalls stipendium delas ut den 16 juni klockan 16.00. Inbjudan till utdelningen publiceras vid senare tillfälle.
Klicka här för att nominera din kandidat:
Välkommen att nominera din kandidat senast den 8 maj
Kontakt
Har du frågor är du välkommen att kontakta: therese.charalambidis@stockholm.se

Dela inlägg

Relaterade inlägg

Nyheter
maj 25, 2023

Funktionsrätt Sverige i rundabordssamtal med arbetsmarknadens parter

Enligt SCB har lite mer än hälften, 52 procent, sysselsättning bland personer med funktionsnedsättning i åldersgruppen 16-64 år. I…
Nyheter
maj 25, 2023

Anmäl dig till ett kostnadsfritt idrottsläger!

Är du idrottsintresserad? Om ja, då finns det möjlighet att delta i ett kostnadsfritt idrottsläger, Start Your Impossible Camp,…
Nyheter
maj 24, 2023

Pengarna finns för att bygga fler LSS-boenden men finns politisk vilja?

Sveriges kommuner har en utbredd brist på LSS-boenden. ”Självklart är ekonomin en utmaning, men pengarna finns – det som…