Foto: Wikipedia commons. Liljeholmsbadet.
Nyheter > Liljeholmsbadets vänner och Storstockholms lokalförening överklagar beslut

Liljeholmsbadets vänner och Storstockholms lokalförening överklagar beslut

februari 15, 2024

Liljeholmsbadet hade cirka 55 000 badgäster per år när badet var öppet. Dessutom hade sju handikappföreningar fasta tider på badet. Länsstyrelsen framhöll vid ett tidigare tillfälle det positiva med Liljeholmsbadet, men beslöt ändå att badet skulle få rivningslov på grund av för höga kostnader för renoveringen. Stadsbyggnadsnämnden i Stockholms län beslutade att riva badet.
Liljeholmsbadets vänner och Storstockholms lokalförening i Personskadeförbundet överklagade och yrkade på att mark- och miljödomstolen skulle upphäva Stadsbyggnadsnämndens beslut. I tisdags meddelade mark- och miljödomstolen att de hade tagit emot överklagandet.
Per Gunnar Norlin, ordförande i Storstockholms lokalförening, har aktivt deltagit i processen.
– Det gäller ju vårt behov av tempererade bad och att man dessutom följer Funktionsrättskonventionen, som förtydligar rättigheterna för personer med funktionsnedsättning, säger han.

Dela inlägg

Relaterade inlägg

Nyheter
april 12, 2024

Filmkomikern Harold Lloyd gjorde stunttrick på film med bara åtta fingrar

När Harold Lloyd ska ta några pressbilder inför sin nya stumfilm exploderar en bomb, som han tror är en…
Nyheter
april 11, 2024

Personer med funktionsnedsättning ska inkluderas på arbetsmarknaden!

Funktionsrätt Stockholms län arrangerade nyligen ett panelsamtal som handlade om att personer med funktionsnedsättning ska ges rättvisa möjligheter till…
Nyheter
april 5, 2024

Kom och prova häftiga produkter i Frösundavik!

På lördagen den 13 april klockan 11:00-16:00 arrangeras en minimässa om utomhushjälpmedel i Frösundavik. Då kommer det finnas möjlighet…