Nyheter > Lämna synpunkter på den nya europeiska standarden för hisspaneler

Lämna synpunkter på den nya europeiska standarden för hisspaneler

september 28, 2018

Funktionsrätt Stockholms läns medlemsföreningar har av Locum ombetts att lämna synpunkter på den nya europeiska standarden för hisspaneler. Vi vill gärna ha era synpunkter på detta, senast den 5 november! Eftersom den nya standarden gäller från den november 2018 betyder det att det kommer att finnas olika varianter av hisspaneler på ett och samma sjukhus innan alla gamla bytts ut, vilket för närvarande är bestämt att ske till 2020. Knapparna ska vara i relief oavsett.

Skicka föreningens svar till dilani.satterstrom-brante@funktionsrattstockholmslan.se senast den 5 november!

I exempel 1 och 2 nedan ser ni nuvarande standard för hisspaneler. Här brukar knapparna kompletteras med Brailleskrift under. Händelseknapparna (larm, dörröppning och –stängning) är i nuvarande standard placerade i en separat rad.

 

 

I exempel 3 och 4 nedan ser vi den nya standarden för hisspaneler. Här kompletteras knapparna med Brailleskrift till vänster om knappen. Samtliga knappar är placerade i raka rader, inklusive händelseknapparna. Ingen diagonal placering av knappar.

 

Skicka föreningens svar till dilani.satterstrom-brante@funktionsrattstockholmslan.se senast den 5 november!

 

 

Dela inlägg

Relaterade inlägg

Nyheter
september 25, 2023

Passa på och följ med till Vikingarnas Värld på Historiska museet!

Bönder, handelsmän, upptäcktsresande eller helt enkelt rövare och plundrare, vilka var egentligen vikingarna? Vill du ta reda på mer…
Nyheter
september 22, 2023

Regeringens budget analyseras i ett webbinarium

Vad betyder finansminister Elisabeth Svantessons budget för personer med funktionsnedsättningar 2024? Hejaolika anordnade ett webbinarium om budgetpropositionen för 2024….
Nyheter
september 21, 2023

Regeringens budget gynnar inte personer med funktionsnedsättning

Regeringens budgetförslag får kritik. Nicklas Mårtensson, ordförande Funktionsrätt Sverige, anser att det är en budget som inte kommer att…