I Sverige började man tillaga våfflor kanske så tidigt som på 1500-talet. Den våfflan var dock en mer sparsmakad variant eftersom bland annat socker, grädde och sylt var lyxvaror. Den söta våfflan vi äter idag uppstod i slutet av 1800-talet. Idag äts det mycket våfflor i Sverige, speciellt på Våffeldagen, det vill säga Jungfru Marie bebådelsedag som firas den 25 mars. Vi på RTP-S kansli kommer också uppmärksamma Våffeldagen!
Vi bjuder därför in alla våra medlemmar för att äta våfflor med sylt och grädde! Tillsammans med gott nybryggt kaffe.
Samtidigt som vi njuter av goda våfflor kommer vi arrangera en quiz-tävling med kluriga frågor.
Plats: RTP-S kansli på Kavallerivägen 24 i Rissne.
Tid: Fredagen den 25 mars. Klockan 13.00-15.00.
Kostnad: 15 kronor.
Anmälan: info@rtps.se eller 08-545 622 60
Sista anmälningsdag: Onsdagen den 23 mars.
Välkomna!