Foto: Privat. Helle Andersson har jobbat som modell på Stockholm Fashion Week och för Vogue Scandinavia. Helle har även agerat modell för ett hjälpmedelsföretag på Hjultorget.
Nyheter > Helle Andersson har haft ett spännande år

Helle Andersson har haft ett spännande år

januari 10, 2023

Helle Andersson, RTP-S ungdomsambassadör har haft ett innehållsrikt 2022. Hon skriver här själv om sina upplevelser:
”Detta har verkligen varit ett händelserikt år. Under denna period har jag upplevt ett myller av roliga saker, såsom catwalk på Stockholm Fashion Week och plåtning för Vogue Scandinavia. Men vi tar allting från början. Ett av mina intressen är faktiskt att synas, inte bara i kameralinsen utan även i verkligheten. Jag vill visa att allt är möjligt! Genom detta engagemang har jag haft plåtningar med exempelvis Decon, ett hjälpmedelsföretag, med uppvisning på Hjultorget på Kista Mässan i Stockholm. Då var även några ur min instagramgrupp med, Girlsonwheelsswe. Vi är fem tjejer som vill inspirera andra, vi har alla en ryggmärgsskada och har lärt oss mycket av det. Vi lär oss även mycket av varandra. Tillsammans med dem var jag med i P1 Sveriges Radio, under temat Funk. Vi berättar om hur vi blev till och hur det kändes kring våra olyckor. En av tjejerna heter Louise Linderoth och är kläddesigner. Hon har bland annat designat jeans för en sittande position. Hon har bjudit med mig att vara modell ett par gånger, första gången var på Stockholm Fashion Week i slutet av sommaren. Det var en mäktig upplevelse, att som tre rullstolsburna modeller inta scenen. Efteråt blev vi fotade av Permobil. Andra gången var i Uppsala Konsert och Kongress, på A La Maud – en show om kroppspositivism. Jag och Tyra, en tjejkompis på rull, övade in några steg under showen för att visa upp Lou- ises kreationer. Det blev en plåtning även där, men i kläder som såg ut som långa jeans. Det var för Vouge Scandinavia. Allt detta går självklart att se på min Instagram också, @rtps.ung.
Jag sitter även med i RTP-S styrelse som ledamot. Genom RTP-S har jag också utbildat mig till förebildscoach, för att komma i kontakt med förebildcoacher kan man gå in på RG aktiv Rehabs hemsida eller RTP-S hemsida. Just nu studerar jag också till arbetsterapeut på Karolinska Institutet, just för att jag vill hjälpa andra. Inte bara de i samma sits, utan även de som behöver motiveras till aktivitet. En annan rolig aktivitet som hände detta år var ett bröllop där bruden satt i rullstol. Hon hade sin bröllopsklänning över rullstolen, hon svävade verkligen fram!
Det är lite av de saker som jag har ägnat mig åt detta år och vem vet vad nästa kommer att innehålla? Följ med på resan, varje vecka ses vi på Instagram!”
Har du förslag på aktiviteter och vill komma i kontakt med Helle eller bara få prata med Helle så mejla henne på: helle.andersson@rtps.se

Dela inlägg

Relaterade inlägg

Nyheter
maj 23, 2024

RTP-S medlemmar njöt av en god lunch i ett soligt Nynäshamn

I går onsdag träffades en grupp medlemmar i Nynäshamn. Den årliga träffen i Nynäshamn blev som vanligt en trevlig…
Nyheter
maj 22, 2024

Häng med på en intressant och spännande utflykt till idylliska Långholmen!

Njut och koppla av på Långholmen i Stockholm. Oavsett om du kommer med rullator, rullstol, elmoppe eller om du…
Nyheter
maj 21, 2024

Smärtläkaren Annika Hässler föreläser om olika smärttillstånd

RTP Södertälje lokalförening har bjudit in smärtläkaren Annika Hässler till en föreläsning om olika smärtor. Datum och tid: Onsdagen…