Foto: Wikipedia commons. Trekanten i Gröndal.
Nyheter > Helgens tips på utflykt: Trekanten i Gröndal

Helgens tips på utflykt: Trekanten i Gröndal

december 8, 2023

Trekanten är en insjö som ligger i stadsdelarna Gröndal och Liljeholmen. Runt sjön går en slinga som är lättkörd med rullstol och Trekanten ligger nära kommunala färdmedel, så det är lätt att ta sig dit. Den asfalterade delen av slingan är en vanlig cykelväg som går utmed sjön. En del av slingan har hårt packat grus som underlag. På den södra delen går slingan på en träbrygga utmed en bergvägg. På sommaren är det livlig trafik med både gångare och cyklister, men på vintern är det lugnare. För den som vill går det också att fiska. Det finns både abborre, mört, gädda, öring och regnbåge. Krav är att man köper Sportfiskekortet.

Efter att du har gått runt den vackra slingan vid sjön så rekommenderar RTP-S att gå till Gröndals centrum och för ett besök på Lundbergs Konditori. Där får du uppleva ett klassiskt svenskt konditori i välbevarad 40-tals miljö. Ett väl värt besök, för där arbetar flera av Sveriges främsta bagare och konditorer med meriter både från SM-, EM- och VM-tävlingar.
Kommunikationer till Trekanten: Tunnelbanans röda linje och tvärbanan till Liljeholmen.
Man kan även ta tvärbanan till en hållplats som heter Trekanten eller hoppa av vid hållplatsen Gröndal för att lätt ansluta till slingan.

Dela inlägg

Relaterade inlägg

Nyheter
februari 27, 2024

Funktionsnedsatta saknar i stor utsträckning arbete

”Det är väl känt att personer med funktionsnedsättning som medför nedsatt arbetsförmåga i stor utsträckning saknar arbete”. Nu ska…
Nyheter
februari 26, 2024

RTP satsar på att utbilda nya förebildscoacher

Personskadeförbundet RTP ska under våren 2024 utbilda nya förebildscoacher. Denna gång ska den nya gruppen förebildscoacher ha egen erfarenhet…
Nyheter
februari 23, 2024

Bli en användarexpert och lär dig att göra webbplatser tillgängliga för fler

Passa på att anmäla dig till en kurs som handlar om att lära dig mer om webbtillgänglighet. Om du…