Foto: Jonas Jönsson. Hanane Rachid.
Nyheter > Hanane – den omtyckta gymledaren

Hanane – den omtyckta gymledaren

april 18, 2024

Hanane Rachid är den ständigt leende och hjälpsamma gymledaren på Aleris Rehab Station Stockholm i Frösundavik. Hon är en omtyckt ledare som RTP-S medlemmar talar varmt om.

Tre gånger i veckan har RTP-S medlemmar möjlighet att träna på det toppmoderna gymmet på Aleris Rehab Station Stockholm. Oftast möts de av Hanane Rachid som hälsar medlemmarna välkomna.
– Det är ett roligt jobb för alla är så glada och positiva, säger Hanane Rachid
Hon jobbar sedan nio år tillbaka som arbetsterapeut på slutenvården med ryggmärgsskadade patienter på Aleris Rehab Station Stockholm. Men under de senaste två åren har hon jobbat extra som gymledare.
– Jag försöker peppa och hjälpa till. Det är så kul när man ser att de som kommer gör framsteg med sin träning. En stor del är också det sociala sammanhanget. Det är mycket snack mellan deltagarna så stämningen är så varm och trevlig, säger Hanane Rachid.
De medlemmar i RTP-S som besöker gymmet blir väl omhändertagna.
– Jag försöker ge tips på övningar. Om de har ont någonstans så hjälper jag till med övningar som passar. Jag hjälper också till fysiskt med att till exempel spänna fast fötterna i cykeltramporna, säger hon.
Hanane Rachid är omtyckt bland RTP-S medlemmar.
– Hon är så hjälpsam och hon är alltid så glad. Jag tycker verkligen om henne som person, säger Christer Olsén som ofta besöker gymmet.
– Hanane är så rolig. Man kan skämta med henne. Och så är hon så vänlig och alltid så villig att hjälpa till, säger Esko Mallenius som också är en trogen besökare på gymmet.
Hur känns det att vara så uppskattad av RTP-S medlemmar?
– Det känns roligt, men ibland blir man nästan genererad. I julas fick jag både blommor och choklad och det är jag inte van vid. Jag känner mig uppskattad men samtidigt är detta mitt jobb, säger hon och tillägger:
– Jag trivs jättebra och den goda stämningen gör allt så mycket lättare.

Fakta/ Hanane Rachid
Civilstånd: Singel.
Ålder: 32 år.
Vad gör du en ledig dag: Jag sover ut på morgonen. Jag träffar gärna
vänner och bekanta. Och jag avslutar gärna dagen med att titta på någon bra film eller serie på tv.
De två bästa egenskaperna: Humoristisk och ödmjuk.
De två sämsta egenskaperna: Har ett kontrollbehov och jag har svårt att säga nej.
Motto: Vill man så kan man.

Dela inlägg

Relaterade inlägg

Nyheter
maj 21, 2024

Smärtläkaren Annika Hässler föreläser om olika smärttillstånd

RTP Södertälje lokalförening har bjudit in smärtläkaren Annika Hässler till en föreläsning om olika smärtor. Datum och tid: Onsdagen…
Nyheter
maj 20, 2024

Åse Johansson-Kristiansen är ny ordförande

Åse Johansson-Kristiansen. Så heter Funktionsrätt Stockholms läns nya ordförande. Åse Johansson-Kristiansen kommer från FUB Stockholms län, men nu kommer…
Nyheter
maj 17, 2024

Är du förberedd för en kris?

Hur beredd är du och din förening vid till exempel ett längre strömavbrott? Hur tar samhället ansvar för personer…