Nyheter > Förslag som innebär att obetalt arbete omvandlas till betalt arbete

Förslag som innebär att obetalt arbete omvandlas till betalt arbete

maj 31, 2021

Förslaget med utredningen ”Stärkt rätt till personlig assistans” innebär en ökad kostnad ”för personlig assistans med 2,7 miljarder kronor, varav drygt hälften gäller förbättringar för barn. Samtidigt innebär utökad assistans att kostnaderna för andra stöd kan komma att minska, till exempel inom hemtjänst, avlösarservice, korttidsvistelse och boendestöd.”
”Den stora samhällsekonomiska fördelen är att väldigt mycket obetalt arbete omvandlas till betalt arbete. Sysselsättningen i landet kommer att öka på flera olika sätt. Både genom att anhöriga får bättre möjlighet att ha arbete, och genom att det netto tillkommer 5100 nya heltidsarbeten för assistenter”. Läs mer på Hejaolikas hemsida.

Dela inlägg

Relaterade inlägg

Nyheter
september 25, 2023

Passa på och följ med till Vikingarnas Värld på Historiska museet!

Bönder, handelsmän, upptäcktsresande eller helt enkelt rövare och plundrare, vilka var egentligen vikingarna? Vill du ta reda på mer…
Nyheter
september 22, 2023

Regeringens budget analyseras i ett webbinarium

Vad betyder finansminister Elisabeth Svantessons budget för personer med funktionsnedsättningar 2024? Hejaolika anordnade ett webbinarium om budgetpropositionen för 2024….
Nyheter
september 21, 2023

Regeringens budget gynnar inte personer med funktionsnedsättning

Regeringens budgetförslag får kritik. Nicklas Mårtensson, ordförande Funktionsrätt Sverige, anser att det är en budget som inte kommer att…