Nyheter > Färdtjänsten i Södertälje fungerar illa

Färdtjänsten i Södertälje fungerar illa

mars 31, 2022

Under vecka 10 kom 81 procent av alla färdtjänstresor i Södertälje kommun inom tio minuter från beställd tid. Men vecka elva var det bara 56 procent som klarade av att hålla tiden. Det var alltså nästan hälften, 44 procent, av alla färdtjänstbilar som kom för sent i Södertälje. Det skriver Länstidningen i Södertälje.
– Vi mäter punktlighet hela tiden. Målsättningen är att alla ska få sin bil i tid, säger Kenneth Svärd som är affärsområdesansvarig på Region Stockholms trafikförvaltning.

Det finns inga planer på att förändringar det närmaste året.
– Vi behöver följa de kanske något fyrkantiga upphandlingarna, och förändrar inget över natten, säger Kenneth Svärd till tidningen.
Råden till de äldre och funktionsnedsatta som drabbas av försenade eller till och med uteblivna körningar, är att kontakta färdtjänstens resegaranti.

Dela inlägg

Relaterade inlägg

Nyheter
oktober 3, 2022

Välkomna till en oförglömlig kväll med god mat, sång och glädje!

Återigen bjuder RTP Nordväst in till en kväll med god mat och musik. I år står gruppen GRÅÅ för…
Nyheter
september 29, 2022

Nu kan du få hjälp om det uppstår problem med myndigheter!

Kontakta Funktionsrättsbyrån om du behöver hjälp! Funktionsrättsbyrån ger bland annat stöd i att förstå beslut och dokument från myndigheter….
Nyheter
september 27, 2022

Rånen mot personer med funktionsnedsättning ökar – krav på översyn av det straffrättsliga skyddet

”Rånen mot personer med funktionsnedsättning och äldre verkar fullkomligen ha exploderat de senaste två åren”. Det skriver Åsa Strahlemo,…