Nyheter > Färdtjänsten i Södertälje fungerar illa

Färdtjänsten i Södertälje fungerar illa

mars 31, 2022

Under vecka 10 kom 81 procent av alla färdtjänstresor i Södertälje kommun inom tio minuter från beställd tid. Men vecka elva var det bara 56 procent som klarade av att hålla tiden. Det var alltså nästan hälften, 44 procent, av alla färdtjänstbilar som kom för sent i Södertälje. Det skriver Länstidningen i Södertälje.
– Vi mäter punktlighet hela tiden. Målsättningen är att alla ska få sin bil i tid, säger Kenneth Svärd som är affärsområdesansvarig på Region Stockholms trafikförvaltning.

Det finns inga planer på att förändringar det närmaste året.
– Vi behöver följa de kanske något fyrkantiga upphandlingarna, och förändrar inget över natten, säger Kenneth Svärd till tidningen.
Råden till de äldre och funktionsnedsatta som drabbas av försenade eller till och med uteblivna körningar, är att kontakta färdtjänstens resegaranti.

Dela inlägg

Relaterade inlägg

Nyheter
januari 26, 2023

Trafikvärdarna på pendeltågen blir kvar?

Trafiknämnden i Region Stockholm beslöt i tisdags att pausa avvecklingen av tågvärdarna i pendeltrafiken. Läs mer på mitt.se…
Nyheter
januari 24, 2023

Workshop med temat Hälsan i centrum

Igår måndag arrangerade Funktionsrätt Stockholms län en workshop i sina lokaler på S:t Göransgatan 82. Temat var ”Hälsan i…
Nyheter
januari 24, 2023

Tyck till om listningstjänst för vårdval!

Var med och tyck till om listningstjänst för vårdval. ”Antingen kan du delta på det digitala remissmötet den 31…