Nyheter > Färdtjänsten i Södertälje fungerar illa

Färdtjänsten i Södertälje fungerar illa

mars 31, 2022

Under vecka 10 kom 81 procent av alla färdtjänstresor i Södertälje kommun inom tio minuter från beställd tid. Men vecka elva var det bara 56 procent som klarade av att hålla tiden. Det var alltså nästan hälften, 44 procent, av alla färdtjänstbilar som kom för sent i Södertälje. Det skriver Länstidningen i Södertälje.
– Vi mäter punktlighet hela tiden. Målsättningen är att alla ska få sin bil i tid, säger Kenneth Svärd som är affärsområdesansvarig på Region Stockholms trafikförvaltning.

Det finns inga planer på att förändringar det närmaste året.
– Vi behöver följa de kanske något fyrkantiga upphandlingarna, och förändrar inget över natten, säger Kenneth Svärd till tidningen.
Råden till de äldre och funktionsnedsatta som drabbas av försenade eller till och med uteblivna körningar, är att kontakta färdtjänstens resegaranti.

Dela inlägg

Relaterade inlägg

Nyheter
september 25, 2023

Passa på och följ med till Vikingarnas Värld på Historiska museet!

Bönder, handelsmän, upptäcktsresande eller helt enkelt rövare och plundrare, vilka var egentligen vikingarna? Vill du ta reda på mer…
Nyheter
september 22, 2023

Regeringens budget analyseras i ett webbinarium

Vad betyder finansminister Elisabeth Svantessons budget för personer med funktionsnedsättningar 2024? Hejaolika anordnade ett webbinarium om budgetpropositionen för 2024….
Nyheter
september 21, 2023

Regeringens budget gynnar inte personer med funktionsnedsättning

Regeringens budgetförslag får kritik. Nicklas Mårtensson, ordförande Funktionsrätt Sverige, anser att det är en budget som inte kommer att…