Nyheter > Färdtjänsten i Södertälje fungerar illa

Färdtjänsten i Södertälje fungerar illa

mars 31, 2022

Under vecka 10 kom 81 procent av alla färdtjänstresor i Södertälje kommun inom tio minuter från beställd tid. Men vecka elva var det bara 56 procent som klarade av att hålla tiden. Det var alltså nästan hälften, 44 procent, av alla färdtjänstbilar som kom för sent i Södertälje. Det skriver Länstidningen i Södertälje.
– Vi mäter punktlighet hela tiden. Målsättningen är att alla ska få sin bil i tid, säger Kenneth Svärd som är affärsområdesansvarig på Region Stockholms trafikförvaltning.

Det finns inga planer på att förändringar det närmaste året.
– Vi behöver följa de kanske något fyrkantiga upphandlingarna, och förändrar inget över natten, säger Kenneth Svärd till tidningen.
Råden till de äldre och funktionsnedsatta som drabbas av försenade eller till och med uteblivna körningar, är att kontakta färdtjänstens resegaranti.

Dela inlägg

Relaterade inlägg

Nyheter
april 16, 2024

Missa inte att lyssna på äventyrarna Anders Andrae och Linus Palmqvist

Passa på att ta del av äventyrarna Anders Andrae och Linus Palmqvists erfarenheter av att vandra S:t Olavsleden med…
Nyheter
april 16, 2024

Delta i ett webbinarium om hur partier vill driva funktionsrättsfrågor i Europa

Passa på att delta i ett webbinarium inför EU-valet. Hur vill partierna driva funktionsrättsfrågor i Europa? Anmälan görs på…
Nyheter
april 15, 2024

Region Stockholm fortsätter arbetet med omställningen till en god och nära vård

Under en nätverksträff berättade Gabriele Radler Liljeberg och Yvonne Lettermark från Hälso- och sjukvårdsförvaltningen om Region Stockholms arbete med…