Nyheter > Elefanten i rummet 2.0 på digital turné

Elefanten i rummet 2.0 på digital turné

april 9, 2021

Personskadeförbundet RTP i samarbete med Wellspect lyfter ut elefanten igen och erbjuder lokalföreningarna en föreläsning om bråkig blåsa och tarm. Här får ni ta del av både erfarenheter och vilken hjälp som går att få. Lokalföreningarna erbjuds föreläsningen kostnadsfritt samt att föreläsningen kan ses som en föreningsaktivitet.

Elefanten i rummet 2.0, är en fortsättning på den föreläsningsserie om neurogent påverkad urinblåsa och tarm som gjordes 2017. Då låg fokus på att våga prata om det som är tabubelagt. I Elefanten i rummet 2.0, lägger vi nu fokus på hur det är att leva meden urinblåsa och tarm som man inte har någon som helst kontroll över och hur detta begränsar sina dagliga aktiviteter. Fokus ligger även på vart man vänder sig i vården för att få hjälp och vilken typ av behandling det finns att tillgå. Det är många med en neurologisk sjukdom/skada som lever med dessa problem, och lider i det tysta.

Renée Torndahl som lever med en ryggmärgsskada och har blås-och tarmrubbning, berättar själv om sin upplevelse. Från det att inte ha haft någon kontroll alls till att börja leva fullt ut igen. Maria Bergsten som arbetar på Wellspect, tillverkare av produkter inom området, berättar om vart man vänder sig i sjukvården för att få rätt hjälp och vad man själv kan göra. ”Elefanten i rummet 2.0 kommer hållas digitalt och sändas via Teams, och håller på i ca 1½ timme, där en föreläsning på 45 minuter följs av 45 minuters diskussion och möjlighet till frågor. Inbjudanskickas med länk för inloggning samt med instruktioner till hur man startar upp teams och deltar på en föreläsning.

Lokalföreningen arrangerar föreläsningen i samråd med Wellspect. Vid frågor om föreläsningen och intresseanmälan, vänligen kontakta Maria Bergsten via e-post: maria.bergsten@wellspect.com

Dela inlägg

Relaterade inlägg

Nyheter
maj 23, 2024

RTP-S medlemmar njöt av en god lunch i ett soligt Nynäshamn

I går onsdag träffades en grupp medlemmar i Nynäshamn. Den årliga träffen i Nynäshamn blev som vanligt en trevlig…
Nyheter
maj 22, 2024

Häng med på en intressant och spännande utflykt till idylliska Långholmen!

Njut och koppla av på Långholmen i Stockholm. Oavsett om du kommer med rullator, rullstol, elmoppe eller om du…
Nyheter
maj 21, 2024

Smärtläkaren Annika Hässler föreläser om olika smärttillstånd

RTP Södertälje lokalförening har bjudit in smärtläkaren Annika Hässler till en föreläsning om olika smärtor. Datum och tid: Onsdagen…