Nyheter > Det gäller att ändra på tankemönstret

Det gäller att ändra på tankemönstret

november 29, 2019

Under de senaste veckorna har personal varslats på flera sjukhus i Stockholm. Det rör sig om 100 personer på Södersjukhuset, 100 personer på Danderyds sjukhus och 600 personer på Karolinska Universitetssjukhuset.

Danderyds sjukhus. Foto: Wikimedia commons
Karolinska sjukhuset. Foto: Wikimedia commons
Södersjukhuset. Foto: Wikimedia commons

Henrik Eriksson, biträdande professor, Centre for Healthcare Improvement (CHI), Chalmers tekniska högskola, skriver i en debattartikel att ”De riktigt bra verksamheterna börjar inte med att skära ned kostnaderna, utan börjar med att försöka förstå hur värde skapas för dem som verksamheten är till för”. Henrik Eriksson menar att politiker och tjänstemän ska ”börja fundera kring sina arbetssätt och rådande tankemönster. Om vi inte förändrar våra arbetssätt kommer vi nämligen inte heller att få andra resultat.”. Läs mer i Dagens Samhälle:

Dela inlägg

Relaterade inlägg

Nyheter
oktober 3, 2022

Välkomna till en oförglömlig kväll med god mat, sång och glädje!

Återigen bjuder RTP Nordväst in till en kväll med god mat och musik. I år står gruppen GRÅÅ för…
Nyheter
september 29, 2022

Nu kan du få hjälp om det uppstår problem med myndigheter!

Kontakta Funktionsrättsbyrån om du behöver hjälp! Funktionsrättsbyrån ger bland annat stöd i att förstå beslut och dokument från myndigheter….
Nyheter
september 27, 2022

Rånen mot personer med funktionsnedsättning ökar – krav på översyn av det straffrättsliga skyddet

”Rånen mot personer med funktionsnedsättning och äldre verkar fullkomligen ha exploderat de senaste två åren”. Det skriver Åsa Strahlemo,…