Nyheter > ”Bowling är en jättebra sport för många av oss rullstolsburna”

”Bowling är en jättebra sport för många av oss rullstolsburna”

oktober 6, 2022

Bowling är en jättebra sport för rullstolsanvändare. Det menar Gunnar Wanneberg, som själv är ryggmärgsskadad och en bowlingentusiast sedan många år. Han välkomnar alla att börja spela.

Det hörs dova dunk av bowlingklot när de rullas i väg längs golvet med en efterföljande smäll när de vita käglorna sprängs åt olika håll. Det är en vanlig vardagskväll i Täby bowlinghall. Gunnar Wanneberg sitter i sin rullstol och rullar vant ett nytt klot i riktning mot käglorna.
– Bowling är en jättebra sport för många av oss rullstolsburna med eller utan hjälpmedel. Det är väldigt socialt. Vi pratar och fikar och har kul, säger Gunnar Wanneberg.
Gunnar Wanneberg har spelat bowling i många år, men 2013 snubblade han ut genom ett öppet fönster och blev ryggmärgsskadad. Under flera år kände han sig inte redo att återuppta bowlingen. Men för ett par år sedan tog han mod till sig och började spela sittandes i rullstol.
– Trots att man sitter så går det bra att spela. Det är inga problem, säger
han.
I våras arrangerade han ”prova-på” tillfällen med bowling för rullstolsanvändare. Han märkte att det fanns ett intresse och därför kommer han fortsätta med denna aktivitet under hösten.
– Vi blev 6-7 stycken och jag hoppas och tror att vi kan bli betydligt fler. Vi i Täby är den enda klubben i länet som kan erbjuda organiserat spel för personer med funktionsnedsättning, säger han.
Gunnar Wanneberg säger att de vänder sig framför allt till dem som sitter i rullstol men påpekar i samma Bowling är den perfekta sporten andetag att alla med funktionsnedsättning är välkomna.
– Täby BWK är en inkluderande klubb. Här känner man sig alltid välkommen. Man behöver inte vara duktig. Vi stödjer och hjälper varandra.
Att spela bowling innebär att man kan spela både mot sig själv och tävla mot andra, säger Gunnar Wanneberg.
– Bowling är inte bara tur utan med träning kan man komma långt. Den är en mätbar sport vilket kan vara sporrande. Och vi har en härlig gemenskap. Bowling är ålders- och könsöverskridande och det är den perfekta vinteridrotten, säger Gunnar Wanneberg.
Gunnar Wanneberg har träffat en överenskommelse med Täby bowling och kan nu erbjuda en möjlighet för alla att börja spela till förmånliga priser.
– Ge bowlingen en chans. Kom och prova, säger Gunnar Wanneberg med ett skratt.

Fakta/Börja spela bowling
Var: Attundavägen 5. Täby bowlinghall. Tid: Torsdagar klockan 15.00-17.00. Parkering: Det finns flera handikapplatser att tillgå. Tillgänglighet: Det finns handikapptoalett och handikapphiss. Kostnad: 100 kronor per gång, inklusive kaffe och spel. (Bowlingtillfällena pågår under 2 timmar). All nödvändig utrustning finns i hallen. Kontakt: Mejl: info@tabybowling.se Telefon: 08-758 59 00 eller gunnar.wanneberg@skandia.se

Dela inlägg

Relaterade inlägg

Nyheter
maj 30, 2023

Det nya poddavsnittet handlar om Järvaveckan

Nu finns ett nytt poddavsnitt tillgängligt för allmänheten. Denna gång handlar podden om hur Järvaveckan startade och hur Funktionsrätt…
Nyheter
maj 29, 2023

Det nya färdtjänstavtalet visar på stora förbättringar

Det nya färdtjänstavtalet, som började gälla den 1 april, innebar fler aktörer och en högre ersättning till taxibolagen. Det…
Nyheter
maj 26, 2023

Elever med nedsatt rörelseförmåga känner sig inte integrerade

”Det finns stora problem kopplade till inkludering i gymnasieskolan. Det är en mycket liten andel av eleverna som upplever…