Nyheter > Årsta Revolution är framtidens lag

Årsta Revolution är framtidens lag

oktober 28, 2020
Christian Castope och Bavo Berdman.

Årsta Revolution har gjort stor succé. Trots att laget bildades för bara ett år sedan slutade de på andraplats i handbollens parasportserie. Dessutom har fyra spelare blivit uttagna till handbollslandslaget. Två av dessa är Bavo Berdman och Christian Castope.

Spelarna i Årsta Revolution tränar varje tisdag i Telefonplanshallen. De övar fotarbete, styrka, skytte och positionsspel. Spelarna skriker glada utrop och försöker peppa varandra. Det är mycket skämt och skratt.
Årstalaget har blixtsnabbt gjort succé i handbollens parasportserie. Årstalaget bildades i augusti i fjol och redan första säsongen slutade på andraplats i serien.
– Vi överraskade alla för ingen trodde på oss. Vi gjorde till och med flest mål och släppte in minst antal mål, så vi borde ha vunnit, säger 28-årige Christian Castope som är lagets spelfördelare.
Allt fler börjar spela handboll. För två år sedan fanns det bara tre lag i den regionala serien och nu finns det sex lag som kommer bli sju inför nästa säsong.
– Det är en väldigt rolig och kul lagsport. Det går snabbt och det känns utmanande att spela, säger 25-årige kantspelaren Bavo Berdman.

Flera av spelarna i Årsta Revolution har visat sådan skicklighet att fyra spelare har blivit uttagna till landslaget; Jocke Karlsson, Alejandro Ortiz, Bavo Berdman och Christian Castope.
– Jag känner mig väldigt stolt att ha blivit uttagen och att jag får representera Sverige. Det är en dröm som har blivit sann. Det gäller nu att träna hårt, säger Christian Castope.
Kvartetten skulle ha gjort landslagsdebut mot Danmark under våren men matchen ställdes in på grund av coronapandemin.
– Det var så synd för vi hade förberett oss väl inför matchen, säger Christian Castope.
Sverige är en av de ledande nationerna inom handbollen och tog VM-guld 2018. Det stora målet som hägrar är paralympics 2024 i Berlin.
Bavo Berdman och Christian Castope i Årsta Revolution vill att fler ska börja med handboll.
– Börja med handboll. Kom hit till oss och provspela. Alla är välkomna för handboll är för alla, säger Christian Castope.
– Man blir aldrig för gammal för att börja spela handboll, inflikar Bavo Berdman.

Dela inlägg

Relaterade inlägg

Nyheter
november 29, 2023

Kräver att handläggaren har kunskap och förståelse inför viktiga beslut

”För oss som ska prövas för att få del av stöd och service är det helt centralt att handläggaren…
Nyheter
november 28, 2023

Äntligen blir det ett enklare bilstöd?

En statlig utredning visar hur bilstödet kan förbättras för personer med funktionsnedsättning. Bilstödet blir ”enklare att söka, snabbare att…
Nyheter
november 27, 2023

Danderyds sjukhus ska bli en nationell enhet för postpoliopatienter

Mottagningen för postpoliopatienter på Danderyds sjukhus utökar telefontider och utvecklar informationen på hemsidan. Men framför allt ska mottagningen snart…