Nyheter > Abiskojaure – ett fjälläventyr för dig med funktionsnedsättning

Abiskojaure – ett fjälläventyr för dig med funktionsnedsättning

juni 27, 2018

Den 9 – 13 september anordnas en paketresa till tillgängliga Abiskojaure för dig med funktionsnedsättning. I den södra änden av Abiskonationalpark ligger en tillgänglighetsanpassad fjällstuga som välkomnar till upplevelser i vacker fjällmiljö.

Efter en utsökt trerättersmiddag på Abisko Fjällstation, ges tips och råd av certifierade guider om att vistas på fjället. På morgonen ger vi oss iväg ut på fjället till fots eller med Helikopter för de som inte kan gå. (Detta ingår ej i paketpriset utan bokas separat. Mer information om bokning och priser för detta finns i informationsbladet nedan).

Tillsammans upplever vi den majestätiska fjällvärlden, lär oss mer om flora och fauna i området och badar vedeldad bastu. Kanske vill du måla en bild av fjället Giron i brinnande höstskrud eller sätta ord på känslorna i en dikt eller dagboksanteckningar. Guiderna finns för gemensamma dagsturer och aktiviteter kring fjällstationen. Måltiderna lagar vi antingen inomhus på gasspisen eller ute över en öppen eld. Efter ett par dagar återvänder vi till Abisko Fjällstation.

Har du frågor om tillgängligheten på plats är du välkommen att höra av dig till Nannie Fredrikson på e-post:  nannie.fredrikson@telia.com eller 070-203 46 62. När det gäller frågor om att boka, hyra utrustning el dylikt hänvisas till de kontakter som uppges i informationsbladet.

Läs mer om paketresan här: infoblad-och-packlista-abiskojaure-for-alla-ny-2

Dela inlägg

Relaterade inlägg

Nyheter
april 12, 2024

Filmkomikern Harold Lloyd gjorde stunttrick på film med bara åtta fingrar

När Harold Lloyd ska ta några pressbilder inför sin nya stumfilm exploderar en bomb, som han tror är en…
Nyheter
april 11, 2024

Personer med funktionsnedsättning ska inkluderas på arbetsmarknaden!

Funktionsrätt Stockholms län arrangerade nyligen ett panelsamtal som handlade om att personer med funktionsnedsättning ska ges rättvisa möjligheter till…
Nyheter
april 5, 2024

Kom och prova häftiga produkter i Frösundavik!

På lördagen den 13 april klockan 11:00-16:00 arrangeras en minimässa om utomhushjälpmedel i Frösundavik. Då kommer det finnas möjlighet…