Nyheter > Abiskojaure – ett fjälläventyr för dig med funktionsnedsättning

Abiskojaure – ett fjälläventyr för dig med funktionsnedsättning

juni 27, 2018

Den 9 – 13 september anordnas en paketresa till tillgängliga Abiskojaure för dig med funktionsnedsättning. I den södra änden av Abiskonationalpark ligger en tillgänglighetsanpassad fjällstuga som välkomnar till upplevelser i vacker fjällmiljö.

Efter en utsökt trerättersmiddag på Abisko Fjällstation, ges tips och råd av certifierade guider om att vistas på fjället. På morgonen ger vi oss iväg ut på fjället till fots eller med Helikopter för de som inte kan gå. (Detta ingår ej i paketpriset utan bokas separat. Mer information om bokning och priser för detta finns i informationsbladet nedan).

Tillsammans upplever vi den majestätiska fjällvärlden, lär oss mer om flora och fauna i området och badar vedeldad bastu. Kanske vill du måla en bild av fjället Giron i brinnande höstskrud eller sätta ord på känslorna i en dikt eller dagboksanteckningar. Guiderna finns för gemensamma dagsturer och aktiviteter kring fjällstationen. Måltiderna lagar vi antingen inomhus på gasspisen eller ute över en öppen eld. Efter ett par dagar återvänder vi till Abisko Fjällstation.

Har du frågor om tillgängligheten på plats är du välkommen att höra av dig till Nannie Fredrikson på e-post:  nannie.fredrikson@telia.com eller 070-203 46 62. När det gäller frågor om att boka, hyra utrustning el dylikt hänvisas till de kontakter som uppges i informationsbladet.

Läs mer om paketresan här: infoblad-och-packlista-abiskojaure-for-alla-ny-2

Dela inlägg

Relaterade inlägg

Nyheter
september 23, 2022

Svårt att uppnå majoritetsstyre i Stockholm

Det ser ut att bli svårt att nå ett majoritetsstyre i Region Stockholm. Kristdemokraterna tackar nej till att styra…
Nyheter
september 22, 2022

Girlsonwheels och Helle Andersson ska vara med i Sveriges radio P1

Girlsonwheels är en kvintett unga tjejer som är rullstolsanvändare. Gruppen har som syfte att motivera och inspirera andra som…
Nyheter
september 22, 2022

Björn Bildsten berättar om rehabilitering på Mälargården

Boka in denna föreläsning i kalendern! Björn Bildsten, verksamhetschef på Mälargården, föreläser om Mälargårdens rehabilitering. En rehabilitering som kan…