Tillgänglighet

Tillgänglighet
SL-trafikens tillgänglighet

Ring 020-120 20 22 om Du vill fråga om tillgängligheten på din resa, vill beställa ledsagning på stationen, i bussterminalen eller mellan båt och annan SL-trafik (från 1 juni 2016), vill beställa ledsagning på annan plats i Sverige genom ledsagningsportalen eller har frågor om resegarantin för dig med funktionsnedsättning.

Du kan ringa dygnet runt, alla dagar i veckan. Du kommer direkt till kundtjänst och de som svarar är specialutbildade i tillgänglighet, i samarbete med organisationer för funktionshinderfrågor.
SL-trafikens tillgänglighet

TD – Tillgänglighetsdatabasen

Många vill delta i samhällslivet och ta del av samhällets utbud, men alla har inte samma förutsättningar att göra det. Målet med TD – tillgänglighetsdatabasen är att varje verksamhet beskrivs så väl att du lätt kan avgöra om du kan besöka platsen eller inte.

Är Din kommun ansluten?
TD – Tillgänglighetsdatabasen

Fritt Fram

Fritt Fram är en app som är utvecklad för att hjälpa personer med tillgänglighetsbehov. Appen listar information om framkomlighet och tillgänglighet på platser runt om i landet. Alla platser är kontrollerade av Fritt Fram och dess användare som via appen enkelt kan rapportera eventuella brister eller fel i informationen.

Personskadeförbundet RTP stödjer initiativet Fritt Fram.
Fritt Fram

WellTrips

WellTrips grundvärdering är att det ska vara lika enkelt för alla att boka hotell, oavsett behov. Därför skapades plattformen WellTrips.com där du lätt och enkelt kan hitta hotell över hela världen oavsett om du ska på sol, snö- eller storstadssemester.
WellTrips – tillgängliga resor och hotell