Resor > Passa på och koppla av och njut av en fyradagarsresa till Värmland och Dalsland

Dag 1, 29 augusti
Vi börjar dagen på Kavallerivägen med avresa kl. 08.30. Dagens första mål är Arboga där det blir förmiddagskaffe. Vi njuter av kaffet och fortsätter sedan vidare upp mot
Karlstad där vi kommer att bo i tre nätter. Vi gör en avstickare i Karlskoga till Alfred Nobels Björkborn där vi kommer att besöka Alfreds laboratorium. Alfred var född i Stockholm, vid 9 års ålder flyttade familjen till St. Petersburg där han växte upp och utbildade sig. Alfred bodde under olika perioder i livet både i Paris, San Remo och USA. Han ägde också Björkborn som gjorde att han vid sin bortgång räknades som svensk medborgare, tur var nog det för annars hade inte hans testamente godkänts och Nobel Priserna inte funnits. E18 tar oss den sista biten till Karlstad där vi gör oss hemmastadda på hotellet och äter en gemensam middag i matsalen.
Dag 2, 30 augusti
Efter en stärkande frukost börjar dagens äventyr, idag kommer guiden Jan Pettersson vara med oss och berätta om Värmland och det vi ser under färden.
Första stoppet är Klässbol linneväveri, vi börjar med en guidning genom väveriet innan vi gör ett besök i butiken och kanske handlar något av deras fantastiska alster. Vi fortsätter till Arvika där vi kommer att äta lunch men också besöka Rackstad museet. En guide möter oss här för att berätta om Rackstad kolonin och alla dessa fantastiska konstnärer. Vi avslutar dagen med gemensam middag på hotellet.
Dag 3, 31 augusti
Efter frukostbuffén är det Dalsland som väntar i dag. Vi åker till Håverud och besöker Kanalmuseet där det berättas om hur det var att leva utmed Dalslands kanal. Här finns också Dalslands center (där det tidigare har varit pappersbruk) vilket vi utforskar på egen hand, där finns glashytta, affär, turistinformation och café. Nu är det dags för lunch och vi tar plats i bussen och tar den vackra Brudfjällsvägen till Baldersnäs Herrgård där vi ska äta lunch. Nuvarande huvudbyggnad stod färdig år 1910 byggherre var Rudolf Liljekvist, hans släkten ägde
egendomen till 1975. Efter det har det varit olika ägare bland annat Ingvar Oldsberg. Idag är egendomen delad, jordbruket har en ägare, herrgården och parkområdet ägs av Anders Kihlberg. Efter en god lunch i den vackra miljön både inne och ute åker vi tillbaka till Karlstad.
Dag 4, 1 september
Även idag börjar vi dagen med en god frukostbuffé innan vi påbörjar hemresan. Via Örebro kommer vi till Kolbäck och Westerqwarn för att där äta lunch och njuta av den gamla kvarnbyggnaden. Vi fortsätter till Västerås som under senare år har genomgått en stor förvandling i områdena kring Mälaren. I Västerås möter vi guiden Kerstin som kommer att berätta om Västerås i nutid och dåtid. Efter en intressant resa genom Västerås är det dags att ta oss sista biten till Sundbyberg. Vi kommer till Kavallerivägen ca kl. 17.30 efter fyra dagar på resande fot och många minnen från vackra Värmland och Dalsland

 

Kom ihåg att anmäla eventuella hjälpmedel, specialkost och att ej använda starka dofter. Det kan eventuellt bli förändringar i programmet pga. Covid-19. Arrangör: RTP-S Aktivitetskommitté och Sundbergs Buss AB.

Datum
augusti 29, 2022
Pris
Pris för resan är 5000:- för medlemmar och 6.250:- för icke medlemmar. Enkelrumstillägg 1680:-. Inklusive resa i turistbuss med lyft för rullstolar, del i dubbelrum med frukost, förmiddagskaffe dag 1, lunch 4 dagar, middag 3 dagar, entréer och visningar enligt program, lokalguider.
Anmälan
Intresseanmälan skall göras senast 30 juni 2022 till RTP-S kansli tel. 08-545 622 60 eller info@rtps.se. Anmälan är bindande efter 31 juli 2022.
Kontaktperson
Cecilia Paulsson Tel. 08-54562264, cecilia.paulsson@rtps.se
Dela resa