Resor > Följ med på en härlig dagsresa i maj till den vackra trästaden Nora

Resa

Vi åker från Kavallerivägen kl. 08.15. På väg till Nora stannar vi och dricker förmiddagskaffe med smörgås. Nora är en välbevarad trästad och det känns nästan som att stiga in i ett museum. Gatorna ligger i det klassiska rutmönstret, de gamla trähusen och gårdarna ser nästan ut som de gjorde på 1700- och 1800-talet. Det är många kullerstensgator och många skvallerspeglar. Nora hade en stor betydelse för järnhanteringen i Bergslagen den första normalspåriga järn-vägen för persontrafik, den användes dock huvudsakligen för järnleveranser. Har ni läst den svenska deckardrottningen Maria Lang? Nästan alla hennes mord utfördes i Skoga som är täck-namn för Nora. Dagmar Lange som hon egentligen hette är uppvuxen i Nora och bodde här från 1979 till sin död 1991. När vi kommer till Nora möts vi av en guide som kommer att ta oss med runt i Nora och berätta om staden (vi åker buss). Efter guidningen tar vi oss en bit utanför staden och till Åkerby Herrgård som ligger vackert vid Fåsjön där lunchen väntar på oss. Vi äter och njuter av om-givningarna innan vi åter sätter oss i bussen och åker hem-åt. Beräknas vara tillbaka på Kavallerivägen cirka klockan 18.30 efter en härlig dag i goda vänners lag.

Text: Arrangör Aktivitetskommittén och Sundbergs Buss AB

Nora.
Foto: Frida Edlund

Flera platser kvar. Kom ihåg att anmäla hjälpmedel, specialkost och undvik starka dofter.

Datum
maj 13, 2022
Pris
Pris för resan är 664 kronor för medlemmar och 830 kronor för icke medlemmar, inklusive resa i turistbuss med hiss för rullstolar, förmiddagskaffe/te, lunch och guidning.
Anmälan
Intresseanmälan skall göras senast: 31 mars 2022 till RTP-S kansli, telefon: 08-545 622 60 eller info@rtps.se. OBS! Bindande anmälan efter 1 maj 2022.
Kontaktperson
Cecilia Paulsson Tel. 08-54562264, cecilia.paulsson@rtps.se
Dela resa