Nyhetsarkiv

Träna hemma med bra övningar

Passa på att träna hemma i coronatider. Hjärna Tillsammans har flera tips på bra länkar till filmer med information och inspiration till vardagsträning. Se Hjärna Tillsammans hemsida:
Läs mer

Anmäl dig till ett webinarium!

Passa på att förkovra dig! Delta i ett webinarium som har temat: Respekt för rättigheter? Det är Funktionsrätt Sverige som arrangerar detta och webinariumet handlar om hur ”Sverige lever upp till rättigheter för personer med funktionsnedsättning med fokus på barn, familj
Läs mer

Gör en rundtur på Medeltidsmuseum

Bryt coronaisoleringen med att besöka ett museum…digitalt. Stig in i Medeltidsmuseet och gör en rundtur via Google Maps. Gör en digital vandring här:
Läs mer

Hur gör du i coronatider?

Coronaviruset sprider sig snabbt över hela världen. Och därför ställer Personskadeförbundet RTP-S in alla sina aktiviteter. Många är isolerade. Men vad gör våra medlemmar? Vi vill gärna ta del av hur våra medlemmar upplever livet just nu. Vad har ni för tankar och funderingar?
Läs mer

SL uppmanar Stockholmare att inte åka kollektivt

SL:s kommunikationschef Suss Forssman Thullberg uppmanar alla i Stockholm ”att inte åka kollektivt”. Läs mer på DN:s hemsida:
Läs mer

Anmäl dig till ett kostnadsfritt webbinarium

I coronatider sätts vårt samhälle på prov. ”Vår vardag blir allt mer beroende av internet för att vi ska få tillgång till information.” Funka arrangerar därför ett kostnadsfritt webbinarium den 3 april. Läs mer här:
Läs mer

Distansfika – ett tips för att bryta isoleringen

I ett trapphus i Sollentuna har två grannar börjat med distansfika. De anser att det är ett bra sätt att bryta isoleringen i coronatider. ”Fikastunden satte lite sprutt på vardagen – ett välkommet avbrott”, säger en av grannarna. Läs mer på DN:s hemsida:
Läs mer

Resan till Söderköping är inställd

Dagsresan till Nyköping och Söderköping den 7 maj är inställd. Resan är inställd på grund av coronaviruset. De som redan har betalt in anmälningsavgiften kommer att få tillbaka sina pengar. Alla övriga aktiviteter är också inställda tillsvidare.
Läs mer

Allmänheten uppmanas att stanna hemma i påsk

Taha Alexandersson, stf krisberedskapschef på Socialstyrelsen, vädjar till allmänheten: ”Avstå från resor i påsk”. Läs mer på Aftonbladets hemsida:
Läs mer