RTP-logotyp
Stockholms läns distrikt, RTP-S
Sök på rtp.se


Bli medlem
RTP-S Aktiviteter


RTP-S arrangerar olika aktiviteter med målet att ha trevligt utan att fokusera på funktionsnedsättning och de ska vara tillgängliga för våra medlemmar så gott det går. Exempel på sådana aktiviteter är resor, teater, och cirklar.

Flera aktiviteter finns i Kalendarium.


Grillfest på Mälargården

Mälargården och RTP-S bjuder in till grillfest! Kom till Mälargården som ligger naturskönt invid Mälarens strand i Sigtuna. Ta del av rundvandring, tipspromenad, mat, mingel och musikunderhållning.

Under kvällen erbjuds demonstration av den självbalanserande elrullstolen Genny, som har förändrat rullstolsmarknaden.

Datum: 19 augusti

Ps. Det finns platser kvar!

Ladda ner mer information om grillfesten på Mälargården här


Följ med och prova på att segla

Segling är en fantastisk aktivitet för att öka både fysisk och mental hälsa. Oavsett om du har en funktionsnedsättning eller inte är det en källa till inspiration och glädje som ger en stark frihetskänsla – en känsla alla mår bra av.

I gladaste båtarna på Baggensfjärden vinner ideligen nya Skota Hem-seglare, med rullstolen stående kvar på bryggan, den största seger som finns. Segern över sig själv och sina egna tillkortakommanden.

Datum: 22 augusti 2017

Ladda ner mer information om att segla med Skota Hem här


Tvådagarsresa till Karlstad och Lars Lerins Sandgrund

Tvådagarsresa till Karlstad med besök på Lars Lerins konsthall Sandgrund i Karlstad, Alsters herrgård, Gustav Frödings födelsegård samt lunch på Julita Värdshus som ägs och drivs av stjärnkocken Tommy Myllymäki. Övernattning sker på hotell Scandic City som ligger centralt i Karlstad.

Datum: 29 – 30 augusti 2017

Ladda ner inbjudan och resebeskrivning här


Möjlighetsdagen 2017

För fjärde året i rad anordnas Möjlighetsdagen! I fokus står möjligheterna för din hälsa för dig med funktionsnedsättning.

Begränsat antal platser!

Datum: 15 september 2017

Ladda ner inbjudan och mer information om Möjlighetsdagen här


Den kåta själen och kroppen

Personskadeförbundet RTP-S och Neuroförbundet Stockholms län arrangerar tillsammans en föreläsningskväll med fokus på sexualitet och funktionsnedsättning.

Vilken betydelse har funktionsnedsättningen för sexualiteten? De normer som omgärdar sexualiteten blir ibland till hinder när de kolliderar med en funktionsnedsatt kropp eller stukad självkänsla. Kom och inspireras till att göra sexualiteten till din egen utifrån lust snarare än hopplösa stereotyper.

Föreläsare: Stefan Balogh, leg. arbetsterapeut och sexolog och Patrik Forslin, socionom och leg. psykoterapeut på BOSSE - Råd, Stöd och Kunskapscenter pratar om vad sexualitet är och kan vara och om sexualitetens psykologiska dimensioner.

Datum: 23 oktober 2017 kl. 16.30 - 20.00

Ladda ner mer information om Den kåta själen och kroppen här